22/7/06

sex - Vara, sexualitatea ia foc


22 iulie 2006
Evident, sunt si explicatii pentru inflorirea sexualitatii in lunile de vara. In primul rand, lumina si caldura solara au actiune benefica asupra activitatii cerebrale si hormonale raspunzatoare de sexualitatea noastra.

Sunt specialisti care recomanda persoanelor nemultumite sexual terapia solara.
Expunerea la razele soarelui, plimbarile pe malul marii, masajul cu pietre marine, inotul si briza marina sunt elemente cu efecte pozitive asupra sexualitatii.
Buna dispozitie joaca un rol esential in relatia de cuplu. Ea poate fi obtinuta prin melo si cromoterapie. Exista refrene estivale de azi si de ieri, concepute anume parca pentru a trezi simturile.
De la primele acorduri creeaza o stare de bine ambilor parteneri. Dupa cum stim foarte bine ca exista o cromatica specifica lunilor de vara. Culorile pastel: bleu, galben, verde deschis, roz, combinate cu culori vitale, dar calde, precum rosul, portacaliul, ultramarinul, induc dorinta, liniste, dar si nevoia de a trai la superlativ.
Culori greu de definit ofera vegetatia specifica verii. Dar florile daruiesc nu numai o cromatica deosebita, dar si arome excitante.
Din acest decor estival mai lipseste ceva. Alimentele si bauturile afrodiziace. Fructele de mare. Pestele. Cafeaua. Ciocolata. Sampania. Fructele exotice. Unele condimente, cum ar fi menta. Uleiul de masline. Dar in capul listei stau de mii de ani fructele de mare. Se pare ca secretul lor consta in cantitatea apreciabila de fosfor si iod, implicate in stimularea sexuala. Mit sau realitate, alimentele afrodiziace contin elemente nutritive valoroase, cu efecte stimulative, excitante, multe dintre ele amintite chiar in Kama Sutra.
OPINII
Medicul Vasile Benea ne avertizeaza ca tocmai acest "decor estival" poate reprezenta o capcana, in sensul diminuarii vigilentei in privinta pericolului infectiilor cu transmitere sexuala. Asa se explica "amintirile de vacanta" cu bataie lunga.
Aceste infectii sunt vindecabile cu conditia depistarii lor in faze incipiente si administrarii tratamentului ambilor parteneri.
Medicul Daniel Popescu spune ca o femeie din zece uita sa ia pilula sau a avut un episod neplacut de genul ruperii prezervativului, riscand astfel o sarcina nedorita. Potrivit unor studii, jumatate din femeile intervievate (47%) sustin ca sexual sunt mai active in perioada vacantelor de vara.


Sursa: Jurnalul National
MAY THE FORCE BE WITH YOU

Δεν υπάρχουν σχόλια: