30/9/06

Η 9η ΤΕΧΝΗ...





Από τις 12 έως 15 Oκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί το 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Κόμικς της Βαβέλ.



Το φεστιβάλ διοργανώνεται στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων (Πειραιώς 100, τηλ. 210-3828.222), με τη συμμετοχή καταξιωμένων Ελλήνων και ξένων δημιουργών.
Οι φετινές εκδηλώσεις έχουν το κεντρικό θέμα Όνειρο ίσως, πάνω στο οποίο οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν καλούνται να παρουσιάσουν ολοκληρωμένες ιστορίες.
Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να δει από κοντά τις δημιουργίες γνωστών Ελλήνων σχεδιαστών (Δερβενιώτης, Ναβροζίδου, Πεχλιβανίδης, Solup, Μπότσος, Ζαφειράτος, Κυριαζής κ.ά.), τις εικαστικές επεμβάσεις του Σπύρου Βερύκιου και Λάζαρου Ζήκου, αλλά και καινούργιες προτάσεις από τους νέους εικαστικούς καλλιτέχνες Ανδρέα Κασάπη και Λάζαρο Ζήκο.
Παράλληλα, η ομάδα Carpe Diem ετοίμασε ένα ειδικό γκράφιτι γύρω από όνειρα, ενώ το ξεχωριστό τους στίγμα θα δώσουν και ξένοι δημιουργοί.


Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η έκθεση της μακροβιότερης ομάδας των Τσέχων υπερ-ρεαλιστών που δημιουργήθηκε το 1934 και παραμένει ενεργή μέχρι σήμερα, ενώ η έκπληξη έρχεται από την έκθεση με τράπουλες ταρό, σχεδιασμένες από σύγχρονους δημιουργούς.
Όπως αναφέρουν τα Νέα, θα παρουσιαστούν ακόμη τα πρωτότυπα των σειρών Ταρό του Δάντη, Ταρό μάνγκα, Ταρό βαμπίρ, Ταρό της Ατλαντίδας, ενώ χώρο στο Φεστιβάλ της Βαβέλ έχουν και οι αφίσες.



Μέλος της ομάδας Firehouse, o Τσακ Σπέρι, που έχει κάνει αφίσες για ροκ συγκροτήματα όπως οι Rolling Stones, Pearl Jam, The Beatles και U2, θα εκθέσει το δικό του έργο.
Τέλος, όπως κάθε χρόνο, η Τεχνόπολη θα γεμίσει από μουσικές, δρώμενα, θέατρο δρόμου και προβολές κινουμένων σχεδίων.

news.in.gr


MAY THE FORCE BE WITH YOU
Copyright © Demetrios the Traveler
(
Brexians lair)


Δεν υπάρχουν σχόλια: