18/9/06

ΣΥΚΑ ΜΕ ΜΑΝΟΥΡΙ ΚΑΙ ΚΡΑΣΙ




12 ΦΡΕΣΚΑ ΣΥΚΑ
1 ΞΥΛΟ ΚΑΝΕΛΛΑ
3 ΑΣΤΡΑ ΓΛΥΚΑΝΙΣΟ
1 ΠΟΤΗΡΙ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ
250 γραμ. ΜΑΝΟΥΡΙ
300 γραμ. ΖΑΧΑΡΙ
ΔΥΟΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΑΦΥΛΙΑ ΓΙΑ ΓΑΡΝΙΤΟΥΡΑ


Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι, βαλτε τον γλυκάνισο, την κανέλα, το κρασί και τα σύκα.

Αφήστε τα να πάρουν μια βράση, βγάλτε το τηγάνι και αφήστε το στην άκρη για 15 λεπτά. Βγάλτε άπο μέσα τα σύκα, προσθέστε την ζάχαρη και φτιάξτε ένα βαρύ σιρόπι.

Κόψτε τα σύκα στη μέση, βάλτε σε κάθε 1/2 σύκο μια λεπτή φέτα μανούρι και στολίστε μια πιατέλα.
Βάλτε απο πάνω ρόγες απο σταφύλι και περιχύστε με το σιρόπι, ένα τελευταίο άγγιγμα με τα φυλαράκια του δυόσμου και το πιάτο μας είναι έτοιμο!
Σερβίρετε με παγωμένο γλυκό κρασί απο την Λήμνο ή την Σάμο.

MAY THE FORCE BE WITH YOU
Copyright © Demetrios the Traveler
(
Brexians lair)


2 σχόλια:

Juanita La Quejica είπε...

Δεν θα είναι πολύ γλυκό το τελικό αποτέλεσμα με το σιρόπι;
Μια αντιπρόταση: γεμίζουμε τα σύκα από το πίσω μέρος με ένα κομμάτι ροκφόρ, τα τυλίγουμε με προσούτο, 3' στο γκριλ και έτοιμα!

Lorelei Am Rhein είπε...

Εδέσματα εκλεκτά και μια δαγκωνίτσα θα την ήθελα!

Δεν είμαι της ποσότητας, αλλά σε μια εξαιρετική λιχουδια δεν αντιστέκομαι!

Καλησπέρες!
:-))