30/9/06

Te tenteaza sa-ti faci un tatuaj?

Tatuajele au devenit foarte populare, destule persoane opteaza pentru o astfel de exprimare a simtului artistic sau a propriei personalitati.
Daca te-ai decis sa iti faci un tatuaj, ai grija ca totul sa fie facut igienic si artistul la care apelezi sa fie un profesionist, ca sa nu exista pericolul de infectii.

Inainte de a ti-l face:
Asigura-te ca incaperea unde se efectueaza tatuajul este sigura si curata. Adu-ti aminte, artistul iti va infinge ace in piele, asa ca fii foarte exigenta in ceea ce priveste igiena locului.


Cel care face tatuajul ar trebui sa foloseasca un ac nou, steril, pentru fiecare persoana in parte si pentru fiecare tatuaj nou. Roaga-l pe artist sa faca intreaga procedura de fata cu tine, de la desigilarea acului si sterilizarea intrumentelor folosite si pana la manusile pe care si le pune cand lucreaza.
Daca protesteaza ca nu ai incredere, e de preferat sa optezi pentru alt salon de gen. Toate "uneltele" ar trebui sa fie intinse, pregatite expres pentru tine si tatuajul tau, de exemplu, sticlute noi cu cerneala. Manusile purtate de cel care face tatuajul trebuie sa fie din latex, iar uleiul aplicat pe noul tatuaj sa se faca cu un instrument anume, nu cu mana.
Opteaza pentru desen. Gandeste-te foarte bine inainte. O sa iti placa la fel de mult intr-un an, cinci ani, zece ani? Nu iti tatua un nume pe care vei vrea sa il acoperi in anii care vor veni. Cele mai sigure nume sunt cele ale parintilor sau ale copiilor.


Vorbeste cu artistul despre cum vrei sa arate desenul - forma si culoare. Arata-i mostre si discuta cu el despre culori. Chiar si un ten mai inchis este optim pentru un desen in colori, dar nu uita, orice fel de tip de piele ai avea, doua straturi din culoarea naturala a pielii tale (sau bronzul) vor acoperi produsul final. Daca ai tenul mai inchis si vrei culori aprinse, gandeste-te ca protocaliul se poate dovedi a fi un rosu mai palid.
Asigura-te ca pielea ta este sanatoasa. Cu cateva zile inainte de a merge sa iti faci tatuajul, pregateste-ti pielea. Bea cat mai multe apa pentru hidratare.
Foloseste o lotiune buna de cateva ori pe zi. Nu bea alcool in ziua precedenta operatiei deoarece ar putea cauza sangerare excesiva in timpul procesului. Nu te bronza sau sta prea mult la soare inainte de a te tatua.

Ingrijirea
Cele mai importante lucruri pe care trebuie sa ti le amintesti: foloseste vitamina E sub forma uleioasa cel putin o data pe zi, timp de o saptamana, aplicandu-o pe tatuaj. Fereste tatuajul de apa fierbinte timp de o saptamana, la fel cum trebuie sa eviti piscinele cu apa cu clor. Pentru detalii, consulta propriul doctor sau pe cel care ti-a facut tatuajul.
Metode de a scapa de tatuaje
Exista cateva metode excelente in ziua de astazi pentru a iti "scoate" tatuajul. Metoda pe care doctorul sau artistul o va folosi depinde de dimensiunea tatuajului, de locatie si de timpul care a trecut de cand l-ai facut.
Astfel metodele pot fi: excizia, indepartarea unui strat de piele, indepartarea tatuajului prin laser sau prin folosirea unei solutii de sare pentru indepartarea culori.




MAY THE FORCE BE WITH YOU
Copyright © Demetrios the Traveler
(
Brexians lair)


Δεν υπάρχουν σχόλια: