17/8/06

Αμυγδαλωτά Πολύχρωμα Μπισκοτάκια




Υλικά
250 γραμμάρια φρέσκο βούτυρο
100 γραμμάρια αμυγδαλόψυχα (marzipan)
500 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ φλιτζάνι τριμμένα ξεφλουδισμένα αμύγδαλα
220 γραμμάρια ζάχαρη ψιλή
2 κρόκους αβγών
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
ανθόνερο
τρούφα ροζ, γαλάζια, πράσινη σε παλ αποχρώσεις
γυαλιστερή, ροζ, μπλε, πράσινη ζάχαρη

Εκτέλεση.

Χτυπάμε το βούτυρο μέχρι να ασπρίσει. Προσθέτουμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και την αμυγδαλόψυχα, χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα αμύγδαλα που τα έχουμε ψήσει ελαφρά, και σιγά-σιγά το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ για να μας γίνει η ζύμη αφράτη και απαλή.

Πλάστε από τη ζύμη στρογγυλά μπαλάκια μικρότερα από καρύδι. Αραδιάστε τα μπισκοτάκια σε ταψί ελαφρά βουτυρωμένο και ψήστε τα στους 175 βαθμούς για 20-25'. Βγάλτε τα από το φούρνο κι όπως είναι ζεστά, ραντίστε τα με ανθόνερο και πασπαλίστε τα με τα διάφορα χρώματα ζάχαρης.
Σε μερικά μπολ ανακατέψτε ζάχαρη άχνη με διάφορα χρώματα τρούφας. Πασπαλίστε άλλα μπισκοτάκια με ροζ, άλλα με πράσινη και άλλα με γαλάζια τρούφα.



MAY THE FORCE BE WITH YOU


Copyright © Demetrios the TravellerBrexians lair)

Δεν υπάρχουν σχόλια: