14/8/06

ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ.......



Σίγησαν τα όπλα στο Λίβανο, ένα μήνα μετά την έναρξη του πολέμου



Έπειτα από 34 ημέρες, σίγησαν επιτέλους τα όπλα στο Λίβανο, αλλά ο απολογισμός είναι τραγικός. Μέχρι το τελευταίο λεπτό πριν από την έναρξη ισχύος της εκεχειρίας (στις 8:00 το πρωί της Δευτέρας) συνεχίζονταν οι σφοδρές μάχες, ενώ μετά την εφαρμογή της κατάπαυσης του πυρός αναφέρθηκαν δύο περιστατικά με πυροβολισμό ανταρτών της Χεζμπολάχ από τον ισραηλινό στρατό.
Ο Ισραηλινός υπουργός Αμυνας Αμίρ Πέρετς διαβεβαίωσε πάντως σε ανακοίνωσή του που μεταδόθηκε σε εθνικό δίκτυο πως η εκεχειρία διατηρείται στο νότιο Λίβανο παρά τα μεμονωμένα επεισόδια. Υποστήριξε πως ο πόλεμος αποδυνάμωσε τους εξτρεμιστές, ανοίγοντας παράθυρο για διαπραγματεύσεις με το Λίβανο και για αναβίωση των συνομιλιών με τους Παλαιστινίους.
Αξιωματούχοι από το Ισραήλ, το Λίβανο και τον ΟΗΕ είχαν συνάντηση στη μεθόριο για να συζητήσουν την ισραηλινή απόσυρση από τα νότια και την ανάπτυξη δυνάμεων του λιβανικού στρατού. Η όλη διαδικασία θα λάβει χώρα υπό το συντονισμό της Unifil, της μεταβατικής δύναμης του ΟΗΕ.
Σε πολιτικό επίπεδο, η Σουηδία θα φιλοξενήσει στις 31 Αυγούστου διεθνή διάσκεψη δωρητών για τη συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για το Λίβανο.
Βομβαρδισμοί πριν την εκεχειρία

Copyright © IN.GR(www.in.gr)

Posted by Picasa

MAY THE FORCE BE WITH YOU



Δεν υπάρχουν σχόλια: