ΠΑΓΩΤΟ ΒΑΝΙΛΙΑ BOURBON
ΠΕΡΙΠΟΥ 2 ΛΙΤΡΑ
ΥΛΙΚΑ:
12 κρόκοι αυγών
2 κούπες ζάχαρη
8 κούπες γάλα
2 κούπες κρέμα γάλακτος
1 φλιτζανάκι μαύρο ρούμι
2 κομμάτια βανίλια φυσική
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι τους κρόκους των αυγών, την ζάχαρη και χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να έχουμε μια κρεμώδη υφή και ανοιχτό κίτρινο χρώμα.
2. Προσθέτουμε το ρούμι και χτυπάμε δυνατά μέχρι να ομογενοποιηθεί.
3. Σε ένα άλλο κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα την κρεμά γάλακτος και την βανίλια και σε χαμηλή φωτιά ,φέρνουμε σε σημείο βρασμού.
ΠΡΟΣΟΧΗ ΝΑ ΜΗΝ ΦΟΥΣΚΩΣΕΙ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ.
4. βάζουμε σιγά- σιγά το ζεστό μείγμα στο αυγά και στην ζάχαρη και χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να έχουμε μια ομογενή υποκίτρινη σε χρώμα και κρεμώδη στην υφή μάζα.
5. Αφαιρούμε τα κομμάτια της βανίλιας αφού τα πιέσουμε στον σκορδοκαθαριστή.
6. Ζεσταίνουμε το μείγμα μέχρι τους 90ο βαθμούς.
ΠΡΟΣΟΧΗ ΝΑ ΜΗΝ ΒΡΑΣΕΙ
7. Κατεβάζουμε το μείγμα από την φωτιά το αφήνουμε να κρυώσει για 1 ώρα και στην συνεχεία το τοποθετούμε σε δοχείο για τη κατάψυξη.
8. Τις πρώτες τρεις ώρες ανακατεύομε το μείγμα κάθε ώρα για να μην πιάσει πάγο.
Καλή όρεξη
4. βάζουμε σιγά- σιγά το ζεστό μείγμα στο αυγά και στην ζάχαρη και χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να έχουμε μια ομογενή υποκίτρινη σε χρώμα και κρεμώδη στην υφή μάζα.
5. Αφαιρούμε τα κομμάτια της βανίλιας αφού τα πιέσουμε στον σκορδοκαθαριστή.
6. Ζεσταίνουμε το μείγμα μέχρι τους 90ο βαθμούς.
ΠΡΟΣΟΧΗ ΝΑ ΜΗΝ ΒΡΑΣΕΙ
7. Κατεβάζουμε το μείγμα από την φωτιά το αφήνουμε να κρυώσει για 1 ώρα και στην συνεχεία το τοποθετούμε σε δοχείο για τη κατάψυξη.
8. Τις πρώτες τρεις ώρες ανακατεύομε το μείγμα κάθε ώρα για να μην πιάσει πάγο.
Καλή όρεξη
MAY THE FORCE BE WITH YOU
1 σχόλιο:
Ρε τον Δημήτριο.
Με έβαλες στη πρίζα να κάτσω να το φτιάξω αύριο …
Ωραίος, άντε και με περισσότερες συνταγές γιατί από Σεπτέμβρη θα μένω μόνος και μαζεύω εύκολες συνταγές από όπου μπορώ :)
Δημοσίευση σχολίου