16/8/06

έρχεται Σεπτέμβρης.....κανα σκανδαλάκι;



Η σκανδαλολογία καλά κρατεί στις μέρες μας. Βέβαια είναι ένα διαχρονικό φαινόμενο της σύγχρονης κοινωνίας, που συντηρείται έντεχνα, αρκετές φορές για να εξυπηρετήσει διάφορες σκοπιμότητες. Το σημαντικότερο πρόβλημα είναι κατά πόσο το σκάνδαλο έχει σχέση με την πραγματικότητα και ποια είναι η ουσία της συνεχούς επανάληψής του.
Ζούμε καθημερινά τον κυκεώνα της αποκάλυψης συνταρακτικών πράγματι γεγονότων, ιδιαίτερα στο χώρο της εκκλησίας και της δημόσιας ζωής. Καταστάσεις που κλονίζουν κοινωνικά θεμέλια και αποκαλύπτουν τις ανθρώπινες αδυναμίες.
Τα σκάνδαλα διεγείρουν την φαντασία του ακροατή και δημιουργούν διάθεση σχολιασμού τους. Σήμερα χιλιάδες προβλήματα, κάνουν άνω κάτω την ζωή μας και ιδίως το οικονομικό, όλα όσα ακούμε μας προκαλούν το λιγότερο αηδία και έντονο προβληματισμό για το πώς φτάσαμε ως εδώ.Αναμφισβήτητα υπάρχει σημαντικό πρόβλημα στην κοινωνία μας. Διαπιστώνεται κρίση αξιών και δυστυχώς φως στον ορίζοντα δεν φαίνεται. Ίσως η τάση κάποιων ανθρώπων προς την ματαιοδοξία, την έπαρση και την επίδειξη να δημιουργούν όλες αυτές τις καταστάσεις. Όμως η καραμέλα της κάθαρσης και οι αυτόκλητοι εισαγγελείς, δεν γνωρίζω κατά πόσο μπορούν πλέον να ηρεμήσουν τους αγανακτισμένους πολίτες αυτής της χώρας.
Σημασία έχει να δίνεται άμεση λύση στα όποια προβλήματα δημιουργούνται και όχι να τα αφήνουμε να διαιωνίζονται και να ανακυκλώνονται.
Έρχεται και ο Σεπτέμβριος και θα γεμίσει η καθημερινότητα μας με εισαγγελάτους κλπ…. Άντε να δούμε τι θα ακούσουμε και φέτος!!!




Posted by Picasa

may the force be with you
Copyright © ΔΗΜΗΤΡΗΣ Ο Ταξιδευτής(
Brexians lair)




Δεν υπάρχουν σχόλια: