21/8/06

Αυγά… τελευταίας τεχνολογίας



Πηγή: BBC
Μπορεί το αυγό να θεωρείται μία εύκολη και θρεπτική τροφή, δεν είναι όμως και τόσο εύκολο να το πετύχει κανείς όσο μελάτο ή όσο σφιχτό το θέλει. Και μια και η τεχνολογία έχει συμβάλει τα μέγιστα για να "λύσει τα χέρια" της σύγχρονης νοικοκυράς, το αυγό δε θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση. Με στόχο λοιπόν το τέλειο βραστό αυγό, οι ειδικοί σκέφτηκαν έναν τρόπο, που θα δώσει τη λύση στο πρόβλημα. Σε λίγους μήνες λοιπόν, στα ράφια των βρετανικών σούπερ μάρκετ, ο καταναλωτής θα μπορεί να προμηθεύεται αυγά που θα φέρουν ένα ειδικό λογότυπο. Όταν ξεκινήσει η διαδικασία του βρασμού, πάνω στο αυγό θα εμφανίζεται ένα θερμοχρωμικό σχέδιο που θα δείχνει αν το αυγό είναι πολύ μελάτο, μελάτο ή σφιχτό. Σύμφωνα με την εταιρία Lion Quality, που βρήκε το πρωτότυπο κόλπο, το ενδιαφέρον της κέντρισε ο αριθμός των ερευνών που έχουν γίνει σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα, κάτι που αποδεικνύει, ότι τελικά δεν είναι και τόσο απλό το γεγονός ότι τόσος πολύς κόσμος δεν μπορεί να βράσει ένα αυγό…


MAY THE FORCE BE WITH YOU

Copyright © Demetrios the Traveler
(
Brexians lair)

1 σχόλιο:

thalis είπε...

έλα μωρέ υπάρχει εύκολος τύπος για να υπολογίσεις την θερμοκρασία στο κέντρο του αυγού, ώστε να το βράσεις ακριβώς όσο θέλεις.
http://newton.ex.ac.uk/teaching/CDHW/egg/CW050224-1.pdf